02
okt 14

Túlélő tippek gyerekkel való utazáshoz

Nincs is annál jobb dolog, mint együtt nyaralni, pihenni az egész családdal. Akiknek nem rég bővült a család, azoknak különösen izgalmas egy ilyen program. Bár lehet az “izgalmas” rossz szó erre, használjuk inkább a “stresszes”-t. Egy utazást megszervezni ugyanis, amúgy sem túl egyszerű, hát még, ha közben azt is figyelembe kell venni, hogy a gyerekeknek is minden megfelelő legyen. Sokan, ezen aggodalmaik miatt nem is mernek belevágni egy hosszabb útba. Pedig az élmények miatt megéri, higgyék el! Ha nem is egy külföldi 10 napos utat, de egy hazai hosszú hétvégét mindenkinek érdemes bevállalnia (kezdésként).

Boldog család

Utazás

Tehát, ha itthoni nyaralást szeretnének, az egyik nagy problémaforrástól már meg is szabadultak, ami nem más mint a repülő. Ezt ugyanis sok kisgyermek nem bírja elviselni. Általában amíg a levegőben van a gép nincs gond, mert alszanak, de a fel-, leszállást, és azt a rengeteg várakozást csak sírással tudják “kompenzálni”, ami a szülőket is ki tudja borítani egy idő után.
Az autós vagy vonatos utazással általában nem szokott gond lenni, főleg, ha a hétköznapokban már hozzászoktatták azokhoz a gyerekeket. Ha több órás útról van szó, gondoskodjanak játékokról, könyvekről, hogy el tudják magukat foglalni.

Szállás

Az utazáson kívül a másik nagyobb probléma a szállásokkal szokott lenni. Érdemes utána nézni, hogy a kiválasztott városban milyen gyerekbarát szálláshelyek vannak. Olyan szobát válasszanak, ahol egy légtérben, vagy maximum egy ajtóval elválasztva aludhat az egész család. A gyerekek számára sokszor nehéz idegen helyen aludni, ezért megnyugtató lehet számukra, a szülők közelsége. Nem árt, ha egy kisebb konyha is tartozik a szobához, hiszen meglehet, hogy a gyerekek nem akkor lesznek éhesek, amikor azt a hotel tálalja, így olyankor muszáj házilag összedobni valamit.
A rengeteg felesleges csomagot meg lehet előzni azzal, ha utána néznek a szálláshely felszereltségének. Egy gyerekbarát helyen ugyanis biztosan lesz: gyerekágy, etetőszék, járóka, műanyag fürdetőkád, bili, kis zsámoly, stb. Így ezeket már nem kell külön magukkal cipelni.

Összefoglalva a legfontosabbak, amikre figyeljenek:

– repülőút esetén minden fontos dolgot csomagoljanak a kézipoggyászba
– autós utazásnál iktassanak be több pihenőt, és legyen kéznél ott is többféle játék, illetve könyv, hogy a gyerekek ne unatkozzanak
– vonattal akkor jó utazni, ha nem kell sokszor átszállni, és ne legyen több csomag annál, mint amennyit elbírnak
– az úton mindig legyen kéznél egy kevés ennivaló, innivaló
– szállások közül mindenképp gyerekbarát helyet keressenek
– a biztonság kedvéért legyen a csomagban elsősegély doboz, a fontosabb gyógyszerekkel, ragtapasszal, vitaminokkal, stb.


Copyright © 2018 Bben blog