07
jul 14

7 üveg tolóajtó dizájn

Az üveg tolóajtók egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül helytakarékosak. Tökéletes megoldást jelenthetnek olyan otthonokba, ahol nagyon kevés hely van, mivel az ajtók nyitása és csukása nem igényel plusz helyet. Ezen kívül rengeteg természetes fényt eresztenek át, bevilágítva ezzel a belső tereket. Általában kétszer olyan nagyok, mint az általános ajtók, ezáltal könnyebb rajtuk áthaladni, illetve nagyobb bútorokat is könnyedén lehet mozgatni rajtuk keresztül. Az üveg tolóajtók nagyobb tér benyomását keltik, hiszen az üveg optikai csalódást okoz, ezért gyakran alkalmazzák kisebb szobák terének nagyítására.

A következőkben 7 üveg tolóajtó dizájnt fogunk bemutatni, melyből bárki bátran meríthet ötletet, hiszen szinte bármilyen típusú otthonba elhelyezhetőek akár a hálószobába vagy a fürdőszobába, de térelosztónak is tökéletes választás például a nappali és a terasz/belső kert közé. Bárhová is tervezi a tolóajtó beépítését, cikkünkből bepillantást és inspirációt kaphat következő otthonszépítő projektjéhez.

1. Kijárat a belső kerthez
Ez az elegáns, egyedi tervezésű, duplaszárnyú tolóajtó a ház belső kertjébe nyílik.

Kijárat a belső kerthez

2. Hálószoba ajtó
Nagyszerű ötlet kertre néző hálószoba ajtónak, mivel helyet takaríthatunk meg vele és rengeteg fényt enged be a szobába. Egyszerű, de mégis modern és gyönyörű.

2. Hálószoba ajtó

3. Fürdőszoba ajtó
Az üveg tolóajtó elegáns és modern megoldás lehet a fürdőszoba bejáratához.

Fürdőszoba ajtó

4. Dolgozószoba és hálószoba közé
Ha a dolgozószoba a hálószobából nyílik, akkor remek választás lehet egy tolóajtó. Azon túl, hogy térelválasztóként funkcionál, közvetlen átjárót biztosít egyik szobából a másikba, illetve rengeteg helyet spórolunk vele.

Dolgozószoba és hálószoba közé

5. Homályos
A savmart vagy homokfúvott üveg tolóajtó tökéletes választás például fürdőszoba és hálószoba közé.

Homályos

6. Gardrób vagy mini könyvtár
Ruhatárunk vagy otthoni kis könyvtárunk elválasztására is jó ötlet a homályosabb frontanyagból készült elválasztó.

Gardrób vagy mini könyvtár

7. Konyha tolóajtó
Ha nem szeretnénk, hogy a sütés-főzéskor keletkezett szagok eljussanak a ház többi részébe, de szükségünk van a természetes fényre…

Konyha tolóajtó


Copyright © 2018 Bben blog